Alternatieven om geld te lenen als ondernemer

Natuurlijk zijn er volop alternatieven om geld te lenen als ondernemer. In een ander artikel noemden we al het crowdfunden van je diensten of producten. Ook factoring is aan de orde gekomen. Het zijn twee uitstekende en algemeen geaccepteerde manieren om extra geld te krijgen voor je bedrijf. Het zijn twee manieren waar steeds meer bedrijven voor kiezen. Er zijn echter nog meer mogelijkheden.

Geld lenen van vrienden en familie

Het is slim om te kijken naar de mogelijkheid om van vrienden en familie geld te lenen. Het is een manier om geld te krijgen wanneer andere opties niet gelukt zijn. Weet, dat het belangrijk is om alles netjes op papier vast te leggen. Alleen dan is het mogelijk om de relatie niet te beschadigen. Uiteraard is het essentieel om de afspraken goed na te komen.

Regelingen van de overheid

Het is goed om te kijken naar regelingen van de overheid. Een innovatiekrediet, subsidies en ook zekerheden voor geldverstrekkers. Het is vaak mogelijk om op deze manier extra geld te krijgen. Je kunt zo sneller je business laten groeien en geld krijgen. Er zijn steeds vaker en meer subsidie regelingen om een deel van je kapitaalbehoefte te financieren. Hierdoor gaan er vaak ook meer deuren open voor een krediet of zakelijke lening.

Een deel van je bedrijf verkopen

Zeker wanneer het om groeigeld gaat is het mogelijk om een deel van je bedrijf te verkopen. Je bedrijf groeit en is dus aantrekkelijk voor anderen. Ook zal de financiële injectie je bedrijf een boost geven. Een win win situatie dus.