Zakelijk geld lenen

Een bedrijf starten? Heb je geld nodig? Wil je zakelijk geld lenen? Dan is het goed om een lening af te sluiten. Zakelijk geld lenen kan soms verrassend gemakkelijk zijn en soms een strijd. Het is afhankelijk van de sector waarin je actief bent, je persoonlijke financiën en vooral ook of je voldoende zekerheid kunt bieden aan de geldverstrekker. Natuurlijk is een bank vaak de geldverstrekker. Tegenwoordig zijn er ook alternatieven. Laten we hier eens naar kijken.

Crowdfunding

Hoewel het niet zakelijk geld lenen is, is het wel een zeer goede manier om zakelijk geld te krijgen. Het is het vooraf verkopen van je diensten en producten. Kickstarter is natuurlijk een goed voorbeeld hiervan. Ondernemers starten hier met het verkopen van hun product en halen hier vele malen meer geld op, dan ze zouden willen. Het is een goed alternatief voor starters om hun bedrijf te financieren. Een goede start hier opent vaak ook veel deuren.

Een investeerder zoeken

Wanneer je gaat starten met je bedrijf is het ook mogelijk om een investeerder te zoeken. Een investeerder welke zich met zijn geld inkoopt in jouw business. Natuurlijk moet je jouw plan wel goed verkopen. Ook hier heb je analyses en onderbouwingen nodig. Je moet de investeerder overtuigen. Het voordeel is, dat je geen rente hoeft te betalen. Een nadeel is natuurlijk, dat je een deel van je business moet afstaan.

De bank!

Traditioneel gezien is het natuurlijk de bank, waar je naartoe gaat om zakelijk geld te lenen. Zakelijk geld lenen kun je hier op basis van risicomodellen, zekerheden en vooruitzichten doen. Het is essentieel om met sterke argumenten te komen om een lening te krijgen van een bank. Een bank zal niet zo snel een geldlening verstrekken.

Kies voor een goede manier om geld te lenen om je bedrijf te starten, verder te laten groeien of in een stabiel vaarwater te laten komen.